Taman Sari Royal Heritage Spa, Jakarta Pusat, Indonesia

 
 
Kuvittele ylellinen hoitola, joka stimuloi jokaista aistiasi. Missä ihosi on miellyttävän lämmin taitavan terapeutin ansiosta, lihaksesi ovat rentoutuneet, aromaterapeuttiset öljyt ympäröivät sinut tuoksullaan minne menetkin... Rentouttava taustamusiikki saa sinut kuvittelemaan olevasi vesiputouksien äärellä...
 
OLET KUVITELLUT ROYAL HERITAGE SPA:n!
 
Löysin tämän hoitolan toukokuussa aivan sattumalta. Pyysin kuljettajaa pysähtymään nähtyäni kauniin sisäänkäynnin (mikä on harvinaista Jakartassa) ja kävin sisällä vilkaisemassa. Paikka oli käsittämättömän kaunis!
 
 
 
 
Jo sisääntuloaula  toivotti sinut tervetulleeksi, myyntihyllyt olivat todella houkuttelevan näköiset ja hymyilevällä henkilökunnalla oli sisustukseen sopivat kauniit batiikkikuvioiset työasut.
Nyt oli aika kokeilla onko laatu hyvää kuin ulkoinen olemus!
Kaikki Taman Sari Royal Heritagen tuotteiden reseptit ovat lähtöisin Keraton nimisestä palatsista, joka sijaitsee Jaavan saarella. Keratonissa erilaisia yrttejä on käytetty jo satojen vuosien ajan. Tuotteiden valmistuksessa noudatetaan edelleenkin alkuperäisiä perinteitä.
 
 
Taman Sari Royal Heritage Spa tarjoaa useita hoitoja, joissa kaikissa pyritään kunnioittamaan kehon, mielen ja hengen tasapainoa. Hoidoissa yhdistyy vesiterapia sekä luonnon yrtit. Tähän on lisätty perinteinen Jaavalainen hoitomuoto, joka oli kuninkaallisten perheenjäsenten kauneuden- ja terveydenhoidon salaisuus.
 
Minä päätin kokeilla "Seven Flowers Ritual Treatment"-nimistä käsittelyä. Erilaiset perinteet ja rituaalit ovat aina olleet tärkeässä asemassa Jaavalaisten ihmisten elämässä. Niinpä he edelleen pitävät yllä esi-isiltään perittyjä tapoja. Tämäkin käsittely on saanut alkunsa kauan sitten, mutta on nyt tuotu myös ylelliseen hoitolaan.
 
Aluksi minut ohjattiin ylellisesti ruskean sävyillä sisustettuun huoneeseen. Terapeutti teki minulle perinteisen jalkojenpesuriruaalin, sillä erolla että nyt jalat todellakin pestiin ja kuorittiin! Yleensä tämä vaihe on todellakin vain rituaali, jossa jalat sipaistaan kuorinta-aineella ja vedellä. Kuorinnan jälkeen koko vartalo puhdistettiin puhdistusmaidolla, joka pyyhittiin pois lämpimillä pyyhkeillä. Miellyttävää... Terapeutin kosketus on todella hyvä!
 
 
 
 
 
Nyt alkoi hieronta. Aivan jumalaista! En tiedä missä vaiheessa olin kulkeutunut pois tästä maailmasta, mutta havahduin siihen, kun terapeutti pyysi minua kääntymään. Loppuajan pysyin koko ajan terapeutin mukana, kunnes oli aika mennä kylpyyn.
 
Avasin ylellisen värisen verhon suihkutiloihin... silmiäni hiveli käsittämättömän kaunis näky: Suuri amme TÄYNNÄ kukanterälehtiä ja kukintoja! Mikä näky... ja tuoksu! Olen ollut ennenkin kukkakylvyssä, muttä tällä kertaa kukkia todella oli paljon!
 
Tämän kukkarituaalin tarkoitus on hemmotella ja antaa kokijalleen yksilöllinen kokemus lämmittäen kehoa. Kylvyissä käytetään seitsemän eri kukan terälehtiä ja kukintoja, joiden öljyt kosteuttavat ja kirkastavat ihoa.

Tämän "herkullisen" kukkameren jälkeen kävin suihkussa, kuivattelin itseni ja pukeuduin batiikkikuvioiseen kimonoon. Oli aika siirtyä toiseen huoneeseen, jossa suoritetaan "ratus". "RATUS"? Mikä se on?

Kyseessä on perinteinen Jaavalainen "hoito", joka on tarkoitettu vain naisille. Kyseessä on "savustus".

 

 
 

Huoneessa on puinen koppi, josta pää jää ulkopuolelle. Muistuttaa lähinnä jotain rangasituskoppia. Sen sisällä on istuin, kuin yksi laude. Noin puoli metriä lauteen alla on pieni "kattila", jossa on hehkuvan punaisia hiiliä. Jaa, onko tämä jokin paikallinen versio höyrykopista? Tulee mieleeni James Bond. Hänethän lukittiin johonkin höyrykoppiin ja höyryt laitettiin täysille... taisi olla hengenlähtö lähellä! No, tuskin tässä käy niin... No ei todellakaan!
Terapeutti laittoi sinne "kattilaan" kuivia yrttejä, "ratus", sekä jasmiiniöljyä. Valittömästi lauteen alta tuli sakea savu! Silmät alkoivat vuotamaan ja takapuoli lämpiämään! Terapeutti peitti kopissa olevan "kaula-aukon" pyyhkeellä, jolloin savun tulo helpotti. Lopputuloksena savustettu olo, kuin olisin ollut suomalaisessa savusaunassa. Ei paha! Tämän "tulisilla hiilillä" istumisen tarkoitus on hoitaa naisen alapäätä esim. kutinaa ja pahanhajuisia eritteitä vastaan. Hoitoa suositellaan oireista kärsiville viikottain ja muille joka toinen viikko.

Lopputuloksena tämän kokonaishoidon jälkeen olo oli mitä hemmotelluin ja rentoutunein. Ainoa ikävä puoli oli mielestäni voimakas savun haju, joka pysyi koko illan.

Jos haluat kuninkaallista hemmottelua ylellisessä ympäristössä, suosittelen Taman sari Royal heritage Spa:ta, joita löytyy muuatakin kuin Indonesiasta, ainakin Euroopasta ja Amerikasta.

Käsittely kesti kolmisen tuntia ja maksoi noin 63 €.

 

Savuntuoksuisin terveisin, Kengurumimmi

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

https://www.facebook.com/home.php#!/Kengurumimmit

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Share This

Kerro kavereillesi!

Piditkö Kengurumimmien tarjonnasta? Kerro ystävillesi!