Peninsula Hot Springs, Australia

 
http://www.peninsulahotsprings.com/

Peninsula Hot Springs sijaitsee noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Melbournesta, Mornington Peninsula alueella. Idea tällaiseen kylpylään syntyi Japanissa, jossa Charles Davidson asui useita vuosia. Siellä ollessaan hän vieraili useilla kuumilla lähteillä. 1996 Charles kuuli, että kuumia lähteitä oli löydetty Mornington Peninsula alueelta jo vuonna 1979. Tästä innostuneina veljekset Charles & Richard Davidson sekä Norm Cleland halusivat toteuttaa Japanissa ja muualla maailmalla näkemiään ideoita myös täällä.
Vuonna 1997 veljekset Charles ja Richard ostivat alueen, jossa nyt on Peninsula Hot Springs. Tämä on ensimmäinen luonnon kuumista lähteistä koostuva Day Spa-alue Victorian osavaltiossa.

Menen ystäväni ja lasteni kanssa kuumille lähteille kaksi päivää ennen ystäväni suurta päivää eli häitä. Tarkoituksenamme on viettää rentouttava päivä yhdessä ja saada ajatukset hetkeksi pois viime hetken hääjärjestelyistä.

Jotta pääsemme kuumille lähteille, ajammeMorningtonista noin puoli tuntia silmiä hivelevän kauniissa maalaismaisemissa. Jo tämäkin vie ajatukset pois arjen kireestä!


Vihdoin saavumme ihastuttavaan vastaanottotilaan, jossa on myytävänä monenlaista kylpylätavaraa, koristeista tuotteisiin. Peremmälle päästyämme vaihdamme uimapuvut päälle valoisassa pukuhuoneessa. Tavarat lukolliseen lokeroon ja nauttimaan kuumista lähteistä!
Vaikka täällä on vasta aikainen kevät, kelit suosivat meitä. On mukavan lämmin  aurinkoinen päivä. Juuri sopiva kuumissa vesissä lillutteluihin!


Luonnon kuumat mineraalivedet siljuvat rakennettuihin altaisiin luoden alueesta täydellisen rentoutumista varten. Alueella on sekä yksityinen että yleinen alue. Me menemme yleiselle puolelle, sillä emme ennakoineet tiloamme ajoissa. Yksityiselle puolelle olis pitänyt tehdä varaus etukäteen.


Iloksemme huomaamme ettei väkeä juuri nimeksikään! Johtunee siitä, että olemme täällä keskellä viikkoa. kirjaimellisesti: keskiviikkona! Yksityisellä puolella olisi saanut erilaisia hoitoja ja mineraalikylpyjä… No, me “joudumme tyytymään” mineraalivesialtaissa lillutteluun!


Nautimme ensimmäisistä altaista, joissa vesi on 31-37 asteista. Aurinko paistaa ja on lämmintä. mitä muuta vielä voisi toivoa?! Jatkamme matkaamme pidemmälle ja löydämme turkkilaisen höyrysaunan. Täällä on mahdollista osallistua myös work shoppiin ja optella turkkilaisen Hamam saunomisen salat. Tämä on tosin varattava etukäteen ja osallistujia on oltava vähintään 4 henkilöä. No, ehkä ensi kerralla!


Jatkamme matkaamme portaita ylöspäin ja ssavumme alueelle, joka on kielletty alle 16-vuotiailta. kapuamme ylös asti pysähdellen välillä lämmittelemään houkuttelevan näköisiksi rakennettuihin altaisiin. Veden lämpötila on nyt korkeampi: 38-42 astetta! Ylös päästyämme silmiämme hivelee hurmaava näköala kauas Morningtonin vihreille alueille! Voiko kauniimpaa “allasaluetta” toivoa?!


On kiva huomata ettei isoa aluetta ole ahdettu täyteen keintekisen näköisiä altaita vaan tilaa on riittävästi ja luonnon kauneus on huomioitu rakennettaessa. Täällä voi kuljeskella koko päivän pulahdellen välillä altaisiin jotka muistuttavat luonnon altaita. Alueelta löytyy myös ravintola ja kioski, joten nälkäisenä ei tarvitse kulkea!


Nyt on kuitenkin aika sanoa hyvästit ihanalle alueelle ja suunnistaa Mornngtoniin illalliselle, Perhepaketille (2 aikuista ja 2 lasta) tuli hintaa noin 80 €. Kyllä kannatti!


Terveisin, Kengurumimmi


 


Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Share This

Kerro kavereillesi!

Piditkö Kengurumimmien tarjonnasta? Kerro ystävillesi!