KEROKAN (VAROITUS: Lopussa on julman näköinen kuva.)

 
 
Kerokanin perinteet ovat todella pitkällä Indonesian historiassa, mutta kukaan ei tiedä, koska sitä on alettu käyttämään terapiamuotona.  Käännettynä Kerokan tarkoittaa hinkkaamista.
Uskomuksen mukaan sairaudet johtuvat pahoista hengistä, jotka pesiytyvät ihmisen kehoon. Sairaustilaa kutsutaan nimellä Masuk Angi ( tulla sisään tuuli ). Tällä tarkoitetaan lähinnä sairautta, joka aiheutuu kehon sisään päässeestä tuulesta.
 
Kyseessä on vilustumisen kaltainen sairaus, johon ei kuitenkaan kuulu aivastelu. Selvin oire tästä sairaudesta on turvotus ja röyhtäilyn tarve. Joskus sairauteen liittyy myös lievä kuumeilu. Lääketieteessä tätä sairautta sanotaan siis vilustumiseksi... Mistähän se turvotus ja röyhtäily tulee... Itse en kylläkään ole turvoksissa tai röyhtäile tavallisen vilustumisen vuoksi!
 
Uskotaan, että raha houkuttelee pahoja henkiä ja  Kerokan-terapialla saadaankin näin ollen pahat henget pois kropasta ja sitä kautta parannetaan erilaisia sairauksia. Mitä tummemmat ja voimakkaammat jäljet iholle saadaan aikaiseksi, sen sairaampi itse asiassa olet, vaikka et itse sitä vielä tiennytkään!
 
Kerokan on perinteinen Indonesialainen hoitomuoto, jossa kolikkoa "hinkataan" luiden välissä kunnes iho on  on mustelmilla tai jopa haavaumilla. Tämän hoitomuodon uskotaan vilkastuttavan pintaverenkiertoa. Iholle levitetään öljyä, jotta kolikko saadaan luistamaan. Kerokan-terapiaa on mahdotonta tehdä ilman öljyä.
 
 

 Hoito aloitetaan kaulasta ja jatketaan alueittain käsivarsiin, rintaan 
ja vatsaan ja lopuksi selkään ja jalkoihin.

Aluksi levitetään öljyä hoidettavalle alueelle. Tähän voidaan käyttää normaalia ruokaöljyä. Useimmiten hoito aloitetaan niskasta. Kolikkoa hinkataan paikallaan edestakaisin kunnes ihoon tulee voimakkaita verenpurkautumia, jonka jälkeen siirrytään alaspäin seuraavan kohtaan. Tätä toistetaan kunnes kaikki käsiteltävät alueet ovat verenpurkaumilla. Kun koko hoito on suoritettu iho muistuttaa lähinna tiikerin raitoja!
 
Pahimmassa tapauksessa iho hinkataan kolikolla aivan rikki!
Ja tätä hoitoa siis tehdään ihan oikeasti jopa hoitoloissa!
 
 
Hoitomuoto on erittäin tuskallinen, kuten voit kuvitella! Tehkööt aikuiset itselleen mitä lystäävät, mutta valitettavasti tätä hoitomuotoa käytetään myös pieniin lapsiin, jopa vauvoihin! Jos huvittaa kiusata itseään, Youtubesta löytyy videoita sekä lasten että aikuisten hoidoista. Itse taidan jättää väliin...
 
Kerokan on edelleen käytössä päivittäin Indonesiassa, myös kotihoitona.
 
Nyt sitten kaikki karkottamaan pahoja henkiä Kerokanin avulla! Vaikka mottoni on: "Parempi on katua tehtyä kuin tekemätöntä", minä skippaan tämän kokemuksen...
 
 
Terveisin, Teija

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Share This

Kerro kavereillesi!

Piditkö Kengurumimmien tarjonnasta? Kerro ystävillesi!