Hot Stone Body Massage
Nyt on aika kokeilla kuumakivihierontaa! Menemme Jennan kanssa jälleen tälle hieman epämääräiselle kujalle ja sieltä lumoavaan PuriSantiin. Meitä tervehtii hymyilevä henkilökunta, taustalla soi balilainen   Spa-musiikki. Tällä kertaa emme odottele vastaanottotilassa, vaan meidät ohjataan peremmälle ”salongin” puolelle. Huone on sisustettu syvillä ruskean sävyillä, taustalla soi Spa-musiikki, ihanat eteeriset öljyt tuoksuvat joka puolella, juoksevan veden ääni on taustalla musiikin lomassa. Meidät ohjataan miellyttäviin ”nojatuoleihin”, jalkamme nostetaan rahille. Hetken päästä terapeutti (kuten he kutsuvat itseään) tuo meille inkivääriteetä. Meille tämäkin rentouttava hetki riittäisi terapiaksi!
Pian luoksemme tulee kuitenkin kaksi terapeuttia, jotka kuorivat ja pesevät jalkamme. Tämän jälkeen he ohjaavat meidät yläkertaan kahden hengen huoneeseen. Hierontapetien välissä on ruskea, läpikuultava valoverho, katossa läpikuultavat purjeet. Terapeutti jättää meidät riisuuntumaan rauhassa himmeästi valaistuun, hyvälle tuoksuvaan huoneeseen. Kun olemme sukeltaneet hyvältä tuoksuvien pyyhkeiden sekaan, he saapuvat uudelleen. Käännyn vatsalleni (uskon, että Jennalle tehdään kaikki samat toimenpiteet, joten nyt puhun omasta kokemuksestani). Terapeutti antaa minulle hierontapöydän reikää vasten hevosenkengän muotoisen pehmeän tyynyn. Asettelen tyynyn kasvojani vasten ja avaan silmäni: Lattialla on puinen vedellä täytetty vati, jossa kelluu kukkia! Ihana näky!
Nyt sitten aloitellaan kuumakivihieronta. Terapeutti asettaa kuumia kiviä selälleni ja peittelee minut uudelleen pyyhkeellä. Yllätyksekseni terapeuttini aloittaakin öljyn levittämisen jälkeen perinteisen hieronnan! Perinteinen hieronta muuttuu paineluksi ja venyttelyksi ja vasta tämän jälkeen kuumakivihieronnaksi. IHANAA! Mitäs nyt tapahtuu?! Terapeuttini nousee hierontapöydälle, asettuu ”päälleni” toinen jalka pöydän reunalla ja toinen jalkojeni välissä. Nyt hierotaan selkä! Aloittaen perinteisellä hieronnalla, siirtyen paineluun ja lopuksi rusautellen selkärangan, hän aloittaa kuumakivihieronnan. Hieronta jatkuu noin puolitoista tuntia. Terapeutti käy läpi koko vartalon edestä ja takaa lopettaen niska-hartia ja päänahan hierontaan. JUMALAISTA! Onko pakko nousta?! Olemme Jennan kanssa aivan haltioissamme ihanasta kokemuksesta! Hieronnat, painelut ja kuumakivihieronta ovat lyömätön yhdistelmä!
Hemmottelumme ei kuitenkaan lopu tähän, vaan siirrymme vihreään puutarhaan, auringon pehmeään lämpöön nauttimaan juuri puristettua appelsiinimehua ja nasi gorengia, paistettua riisiä. En tiedä onko lounas todellakin niin hyvä miltä se maistuu, vai olisikohan ihanalla kokemuksella ja kauniilla ympäristöllä oma vaikutuksensa… 
Vietimme salongissa noin kaksi ja puoli tuntia, nautimme kuumakivihieronnan ja lounaan, hintaa kahdelta hengeltä kertyi 52 €.  Mitähän ensi kerralla?
Hot Stone Body Massage
    
Todella ihastuttava lämmittävä ja rentouttava kokemus!
Mikä olisikaan nautittavampaa kuin nauttia kuumakivihieronnasta ja tuntea stressin, jännityksen ja väsymyksen katoavan kehostasi?

Kuumakivihierontaa on käytetty jo kauan monissa eri kulttuureissa. Hieronnassa käytettävät sileät kivet ovat vulkaanista basalttia, joka säilyttää lämmön pitkään hieronnan aikana.

Kivet lämmitetään vedessä sopivan lämpöisiksi hierontaa varten. Hoidon tekijä asettelee kiviä eri puolelle vartaloasi.

Kuumakivihieronnalla on kolme päätarkoitusta:

               1. Kivien lämpö rentouttaa ja vähentää stressiä.                                                                           
Useat ihmiset valitsevat kuumakivihieronnan, koska se on miellyttävä tapa pyyhkiä raskas työpäivä tai – viikko pois. Lämpö vähentää lihasjännitystä stressaantuneilla alueilla.

2. Kivien lämpö on terapeuttista – se auttaa kuona-aineiden poistumista (de-tox).          

Lämpö ja hieronta yhdessä kiihdyttävät verenkiertoa, jolloin myös lihakset saavat ”ylimääräisen” veriannoksen. Tämä edesauttaa lihasten toimintaa ja niiden kykyä vastaanottaa enemmän happea ja ravinteita. Lymfa-aineenvaihdunta voimistuu, jolloin erilaiset kuona-aineet poistuvat kehostasi tehokkaammin.
      3. Kivien lämpö luo syvälle lihaksiisi ulottuvan rentoutuksen.                                                      
Kivien lämpö yltää jopa 3 cm syvyyteen lihaksissa. Siellä lämpö helpottaa kipua ja auttaa kipeitä tai stressaantuneita lihaksia palautumaan sekä vähentää erilaisia lihaskramppeja.
Kuumakivihieronta ei siis ole vain kuumien kivien liukumista ihollasi, vaan kivet toimivat hierojan käsien jatkeena ja työkaluina saadakseen aikaan mahdollisimman tehokkaan hieronnan. Kuumakivihieronnan sanotaan olevan 3-4 kertaa tehokkaampaa kuin pelkillä käsillä tehty hieronta. Kova kivi mahdollistaa hierojan keskittymisen tehokkaammin ongelma-alueisiin voimakkaammalla hieronnalla. Lihasten rentoutuminen taas johtaa myös mielen rentoutumiseen. Tämä onkin syy, miksi kuumakivihieronnalla pyritään vaikuttamaan myös syvempiin lihaksiin.
Terveisin, Teija


Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Share This

Kerro kavereillesi!

Piditkö Kengurumimmien tarjonnasta? Kerro ystävillesi!