Ensimmäinen kauneuskokemukseni Jakartassa, Indonesiassa, oli Purisanti. Paikkaan ei ollut mikään helppo löytää ja vaikka olisinkin yrittänyt satunnaisesti etsiä, en olisi tällaiselle kujalle eksynyt! Kyseessä oli pieni kuja, jonka varrella oli monen moista kojua ja krääsä, ahdasta… Ei todellakaan mikään houkutteleva ympäristö!
Astuttuani ovesta sisään minua tervehti kaunis Balilainen Spa-musiikki, ihastuttavat eteeriset tuoksut ja todella kaunis vastaanotto tummine vastaanottotiskeineen. Tiskin takana seisoi hymyilevä, ystävällinen rouva kauniissa balilaistyyppisessä kukallisessa asussaan. Vastaanottoaulassa oli myös myynnissä erilaisia koriste-esineitä koruja ja tuotteita. Mukaan lukien hiustenhoitotuotteita; Purisanti on täyden palvelun talo, sieltä saat myös kampaamopalvelut!
Minut ohjattiin hetkeksi istumaan. Henkilökunta polvistui eteeni, otti omat kenkäni pois ja laittoi tilalle kylpylän sandaalit. Tämän jälkeen sain pienen lasillisen virkistävää, makeaa, kylmää teetä.
Terapeuttini (kuten he itseään kutsuvat) ohjasi minut peremmälle ja istutti kauniiseen huoneeseen, jossa oli useita divaaneja jalka- ja käsihoitoja varten. Huone oli sisustettu ylellisesti ruskean eri sävyillä: divaaneja, sohvia, verhoja, tyynyjä, koriste-esineitä, jne. Koko ajan taustalla soi Spa-musiikki ja ihana aromaattinen tuoksu seurasi minua mihin meninkin. Istuin sohvalle. Terapeuttini toi puuvadissa lämmintä vettä, jossa oli kylpysuolaa ja KUKKIA! Hän laittoi jalkani vatiin, pesi, kuori ja kuivasi ne samalla kevyesti hieroen.
Tästä matka jatkui yläkertaan. Olin menossa vartalokuorintaan ja kasvohoitoon. Mitään ihoanalyyseja tai hoitotavoitteita ei sen kummemmin tehty vaan terapeutti teki juuri sen hoidon, jonka olin asiakkaana tilannutkin: suklaakasvohoito ja vihreätee- vartalokuorinta. Hoidot tapahtuivat ihanassa, tuoksuvassa huoneessa musiikin soidessa taustalla. Kasvohoito oli aika raju! Kuorittiin ja kuorittiin ja hierottiin ja hierottiin!  Mistään kovin nautittavasta kuorinnasta ei todellakaan ollut kyse, mutta hieronta oli voimakkuudesta riippumatta aivan ihastuttavan rentouttava! Hieronta tehtiin hyvin pitkälle voimakkaasti painelemalla, mikä todella rentoutti kasvojen lihaksia. Korvat ja päänahka mukaan lukien. (Pitäisiköhän itsekin opetella tällainen hieronta?!) Lopuksi terapeutti levitti suklaanaamion ja voiteita kasvoille. Eipä siitä ja sen hoidollisesta tehokkuudesta sen enempää.
Melkoisen kovakourainen käsittely jatkui vartalokuorinnalla, kainaloita unohtamatta. Kuorinnan ohessa terapeutti suoritti kevyen hieronnan koko vartalolle. Välillä tuntui, että menen aivan vereslihalle, mutta suihkun ja voiteiden jälkeen iho vain hieman punoitti. Täytyy sanoa, ettei minulla ole varmaan koskaan ollut näin ihastuttavan pehmeää ja sileää ihoa! Jopa kotona oltiin samaa mieltä…
No niin, sitä saa mitä tilaa: halusin vielä säärikarvojen poiston vahalla. Jestas! Sitä ei tarvitse uudelleen kokea!    MIKÄ IHON KIRISTÄMINEN???  SATTUU!!!  Oli hilkulla etten alkanut uudelleenkouluttamaan terapeuttiani!
Tästä hirvestä karvanpoistokokemuksesta toivuin, kun pääsin alakertaa tuoksujen ja musiikin saattelemana vihreään paratiisimaiseen pihaan, josta sain tilata lounaan ja nauttia  olostani pehmeässä lämmössä.
Koko vierailuni Purisantissa kesti noin 4 tuntia ja hintaa lounaan ja juomien kera… 32 €!
Taidanpa tulla seuraavan kerran kuumakivihierontaan…
Terveisin, Teija                                                                                                                                                 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Share This

Kerro kavereillesi!

Piditkö Kengurumimmien tarjonnasta? Kerro ystävillesi!