Sain ystävältäni viestin, jossa yllytettiin hoitolareissulle. Mikä ettei! Lupasin varata kaikille kolmelle jotkin kivat hoidot jostain… Surffailtuani aikani netissä, löysin Cozy-Span, jota kehuttiin kovasti. Matkaakin meiltä vain 15 minuuttia! Sinne!
Kadulta katsoen hoitola on lähes huomaamaton; ovi ja pieni ikkuna. Ystäväni istuskelivat ensin viereisessä kampaamossa ihmetellen: “Voiko tämä olla oikea paikka?” Asia selvisi kysymällä ja niinpä he siirtyivät naapuriin.
Vastaanotto on melko vaatimaton tila, jossa on sohva ja vastaanottotiski. Toivottavasti edes terapeutin kädet ovat ylelliset! Olin varannut meille kokovartalo reflexology-hieronnan, puolitoista tuntia. Kävi ilmi ettei sellaista ole… ja meidän olisi pitänyt olla tunti “paineltavana” vaatteet päällä. No, mehän haluamme riisua, kun kerran on hoitolaan tultu! Siispä vaihdamme käsittelyt kokovartalohierontaan ja jalkojen reflexology-hoitoon!

Pian meitä kutsutaan nimellä: “Miss Tigi” ( Se olen minä). Kipuan kaksi kerrosta ylöspäin kapeita rappusia pitkin. Mielenkiintoista… Hoitotila muistuttaa lähinnä ensiapua! Yksi iso tila, jossa on verhoilla eroteltuna useita “hoitotiloja”. Ylellisyydestä tai Spasta ei nyt kyllä ole puhettakaan! Minut ohjataan yhteen hoitotiloista, pyydetään riisuuntumaan ja menemään makuulleni hierontapetiin. Ei näy ihania kukkia hierontapetin “aukosta”, vain tylsä lattia… No, simmut kiinni vain!
Terapeuttini tulee ja aloittaa kokovartalohieronnan; ensi kosketus on ainakin erinomainen! Hieronta osoittautuukin erinomaiseksi! Mahtava sekoitus klassista hierontaa, balilaista akupainelua sekä vietnamilaisia kieroliikkeitä! Tunti humpsahtaa kuin siivillä terapeuttini ihanassa käsittelyssä. Pois hukkuu ajatus ensiavun verhoilla erotelluista vuoteista ja puuttuvista somisteista!
Hieronnan jälkeen terapeutti siirtyy tekmään reflexology hierontaa jalkapohjiin. Aluksi hellästi painellen ja tunnustellen, jonkin ajan päästä hieman voimakkaammin. Mahtava tunne! En ollut koskaan aiemmin kokeillut vatsaavaa, koska pelkäsin sen sattuvan liikaa! Kyllähän tämä tuntuukin, mutta loppu fiilis on mahtava! Veri kiertää koko kropassa varpaista päälakeen ja olo on todella rentoutunut! 
Alas tullessani huomaan muutamia sisutuksellisa elementtejä, joita en tullessani huomannutkaan! Onhan täälläkin edes yritetty somistaa hieman viihtyisämmäksi! Kassalla kysytään olinko tyytyväinen hierontaan: Best ever! Tänne tulen varmasti uudelleen ja tuon muutkin perheenjäseneni! Sain sarjakortin: Käytyäni 8 kertaa kolmen kuukauden aikana, saan ilmaisen hieronnan. Siihen täytyy pyrkiä!
Hintaa tällä upealla hierontakokemuksella oli alle 15 €!
Päivän kruunasi mukava lounas ystävien kanssa ja jälkkäriksi tietenkin mansikkajuustokakkua!
Terveisin, Kengurumimmi

Reflexology eli vyöhyketerapia perustuu siihen, että jokainen ruumisosa heijastuu pienoiskoossa käsissä ja jaloissa olevista hermopäätteistä ja että painelemalla näitä alueita saadaan terapeuttisia vaikutuksia eri puolille kehoa. Useimmat tämän hoitomuodon kannattajat ovat sitä mieltä, että:
  • Keho jakaantuu 10 pitkittäiseen alueeseen – 5 molemmilla puolilla kehoa.
  • Jokainen kehon osa tai elin on edustettuna käsissä ja jaloissa.
  • Terapeutti voi diagnosoida erilaisia oierita tunnustelemalla käsiä ja jalkoja.
  • Alueiden hieronta tai painelu stimuloi energiavirtoja, verenkiertoa ja lähettää hermoimpulsseja alutta vastaavaan kehonosaan hoitaen ko aluetta.
Vyöhyketerapian arvellaan olevan ainakin 5000 vuotta vanha menetelmä. Ensimmäisenä se tunnettiin Kiinassa ja Intiassa. Erään toisen arvelun mukaan se on alkuisin Egyptistä, josta on todisteena hautapiirrustuksia jo ajalta 2330 ekr.
Vyöhyketerapia on tehokas apu stressin, jännityksen ja väsymyksen hoidossa. Hyviä tuloksia kerrotaan saaneen esim. migreenin vilustumisen, verenpaineen, ruoansulatusongelmien ja unettomuuden hoidossa. Vyöhyketerapian sanotaan myös toimvan ehkäisevästi sairauksia vastaan. Hoito kestää yleensä 90 min. Hoidon jälkeen olo voi olla väsynyt ja vessassa joutuu käymään normaalia useammin. sillä kuona-aineet lähtevät liikkeelle tehokkaasti hieronnan aikana. Hoidon jälkeen on suositeltavaa juoda runsaasti vettä, välttää fyysistä rasitusta ja saunaa.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Share This

Kerro kavereillesi!

Piditkö Kengurumimmien tarjonnasta? Kerro ystävillesi!